Ogłoszenie o naborze kandydatów na stanowisko pracy Specjalista ds. realizacji LSR

• Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
6 października 2017

Zarząd Stowarzyszenia
ŚWIĘTOKRZYSKIEJ RYBACKIEJ LOKALNEJ GRUPY DZIAŁANIA
ogłasza nabór ofert kandydatów na stanowisko:

Specjalisty ds. realizacji LSR;

forma zatrudnienia –umowa na zastępstwo na czas nieobecności pracownika Pani Ewy Jaworskiej- Szczukockiej; pełny etat

planowany termin zatrudnienia – 16 październik 2017r.

Niezbędne wymagania:

• wykształcenie wyższe, preferowane o specjalności zarządzanie i marketing, ekonomia,
  • znajomość przepisów dot. PO RYBY na lata 2014-2020,
  • doświadczenie zawodowe w koordynowaniu i/lub rozliczaniu projektów współfinansowanych ze środków UE,
  • znajomość odpowiednich przepisów prawa (np. ustawy o fundacjach, stowarzyszeniach),
  • znajomość metod i technik zarządzania projektami,
  • biegła obsługa komputera i Internetu,
  • pełna zdolność do czynności prawnych oraz korzystania z praw publicznych,
  • niekaralność za przestępstwa popełnione umyślnie.

Dodatkowe wymagania

• dyspozycyjność,
  • prawo jazdy kat. B,
  • umiejętności organizatorskie oraz pracy w zespole,
  • asertywność.

Główny zakres obowiązków specjalisty ds. realizacji LSR:

• realizacja zadań w zakresie animacji lokalnej i współpracy wyszczególnionych w planie komunikacyjnym, w tym organizacja i przeprowadzenie kampanii promocyjnych, organizacja spotkań, zamieszczanie na bieżąco informacji na stronie internetowej stowarzyszenia oraz przesyłanie informacji do zamieszczenia na stronach internetowych gmin wchodzących w skład ŚRLGD, przygotowywanie i rozsyłanie newslettera, tworzenie i rozwijanie baz kontaktów, przygotowywanie materiałów promocyjnych/prasowych, gromadzenie materiałów i dokumentacji z realizacji zadań ujętych w planie komunikacyjnym,
  • obsługa administracyjna Rady ŚRLGD w zakresie prowadzenia dokumentacji,
  • organizacja szkoleń dla mieszkańców obszaru objętego zakresem działania ŚRLGD oraz opracowanie materiałów szkoleniowych,
  • współpraca z koordynatorami gminnymi przy organizacji szkoleń informacyjnych i aktywizujących w ramach działania priorytetu 4 PO RYBY 2014-2020,
  • doradztwo w zakresie możliwości wykorzystania środków finansowych w ramach działań priorytetu 4 PO RYBY 2014-2020,
  • doradztwo i pomoc przy wypełnianiu wniosków przez potencjalnych beneficjentów,
  • prowadzenie rejestru składanych wniosków o pomoc od beneficjentów w ramach priorytetu 4 PO RYBY 2014-2020,
  • wykonywanie prac związanych z przygotowaniem materiałów dotyczących zgłoszonych wniosków na posiedzenie Rady,
  • wykonywanie czynności proceduralnych związanych z wnioskami ocenianymi przez Radę,
    w szczególności czuwanie nad prawidłowym przebiegiem procesu oceny i wyboru, poprawności dokumentacji, zgodności formalnej,
  • prowadzenie rejestru interesów członków organu decyzyjnego, pozwalającego na identyfikację charakteru powiązań z wnioskodawcami/ poszczególnymi projektami,
  • prowadzenie oraz archiwizowanie dokumentacji bezpośrednio związanej z zakresem czynności,
  • udzielanie informacji oraz aktywizowanie społeczności podczas wydarzeń kulturalnych na obszarze działania ŚRLGD oraz poza nim,
  • udzielanie informacji oraz aktywizowanie społeczności w ramach działalności ŚRLGD, realizacji LSR na obszarze działania ŚRLGD,
  • uczestniczenie w szkoleniach, kursach, seminariach itp. mających na celu podnoszenie kwalifikacji,
  • przygotowywanie aneksów do umowy ramowej i projektów planowanych zmian w LSR,
  • współkoordynowanie projektów współpracy,
  • organizowanie promocji ŚRLGD i obszaru działania objętego LSR,
  • wykonywanie innych prac wynikających z bieżących działań Biura ŚRLGD, realizowanie innych zadań zleconych przez Dyrektora Biura i Zarząd.

Wymagane dokumenty i oświadczenia (należy złożyć w zamkniętej kopercie):

• list motywacyjny,
  • życiorys – CV,
  • kserokopie dokumentów potwierdzających wykształcenie,
  • kserokopie zaświadczeń o ukończonych kursach, szkoleniach,
  • dokumenty poświadczające staż pracy,
  • oświadczenie kandydata o niekaralności za przestępstwo popełnione umyślnie,
  • oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych dla potrzeb procesu rekrutacji w Świętokrzyskiej Rybackiej Lokalnej Grupie Działania, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz.U. z 2015 r., poz.2135 ze zm.) poświadczone własnoręcznym podpisem

Termin i miejsce składania dokumentów:

do 13.10.2017 r. do godziny.14.00 (liczy się data złożenia dokumentów do biura) na adres Świętokrzyska Rybacka Lokalna Grupa Działania, ul. Armii Krajowej 9, 28-300 Jędrzejów, w zamkniętej kopercie z dopiskiem „Oferta pracy na (nazwa stanowiska) oraz „Nie otwierać przed terminem składania ofert”.

W przypadku pytań prosimy o przesłanie e-maila: biuro@swietokrzyskalgr.pl

Informujemy, iż na rozmowę kwalifikacyjną zostaną zaproszeni tylko kandydaci spełniający wymogi formalne. Informacja o wynikach naboru zostanie umieszczona na:  www.swietokrzyskalgr